Primære faneblade

Antal

Seneste ændring: 
04/04/2019 - 10:59
Udgivet i: 
Kredit: DJØF's pressebibliotek / til pressebrug
Kredit: DJØF's pressebibliotek / til pressebrug

djøf har kastet sig ud i en stor påvirkningskampagne kaldet ligestillingsløftet hvor man øjensynligt tager alle midler i brug. Herunder usandheder og vildledning.

Djøf, hvorfor spreder I usande rygter om kvinder?

Af

Lennart Kiil

Djøf, hvorfor spreder I usande rygter om kvinder?
Like F

Den  magtfulde interesseorganisation djøf har uden forbehold og aldeles kritkløst viderekolporteret usande påstande om kvinder og ledelse.

Hvorfor gør de dog det? Og er de villige til at erkende denne fejl? Jeg har skrevet til djøf for at finde ud af det:

Kære Djøf,

 

Mit navn er Lennart Kiil, og jeg er redaktør på Folkets Avis.

 

Jeg har set lidt nærmere på jeres besynderlige påvirkningskampagne - det såkaldte ligestillingsløfte - og hvorledes denne kampagne benytter sig af pression, manipulation, indirekte trusler og usandheder.

 

Her skal det i første omgang handle om sidstnævnte. Nemlig jeres kampagnes brug af usandheder. For I deler et opslag på Facebook hvor koncern-chef for Tryg i forbindelse med jeres ovennævnte kampagne udtaler:

 

"Alle undersøgelser viser, at virksomheder med en mere ligelig fordeling af køn skaber bedre bundlinje og bedre resultater. Vi har brug for flere kvindelige ledere for at stå stærkere og gavne vores forretning." 

 

Denne påstand er imidlertid notorisk og beviseligt usand.
 

Den kvindelige amerikanske ekspert og forsker i ledelse Katherine Klein opsummerer således resultaterne af en lang række meta-studier:

 

"Rigorous, peer-reviewed studies suggest that companies do not perform better when they have women on the board. Nor do they perform worse. Depending on which meta-analysis you read, board gender diversity either has a very weak relationship with board performance or no relationship at all."

 

Desuden viser den praktiske erfaring fra Norge med kønskvoter at en virksomheds værdi faldt med 12 procent for hver 10 procent flere kvinder man kvoterede ind i bestyrelserne. (Se evt. Kenneth Ahern and Amy Dittmar, “The Changing of the Boards: The Impact on Firm Valuation of Mandated Female Board Representation,” Quarterly Journal of Economics 127, no. 1 (February 1, 2012): 137-97.)

 

Den skråsikre og kategoriske påstand, I helt uden forbehold og ganske kritikløst viderekolporterer, er simpelthen forkert - den er falsk!

 

Er I parate til at erkende at I har været medvirkende til at udbrede en falsk påstand om kvinder i ledelse - eller står I fast på den beviseligt forkerte påstand om undersøgelser på området?

 

Med venlig hilsen,
  Lennart Kiil
Redaktør | Folkets Avis

Nu må vi se om djøf er ansvarlige og står ved deres brøde.

Organisationer: 

Senest

Udgivet for
Udgivet for

Nedtælling

På 3. pladsen med 806 delinger
På 1. pladsen med 982 delinger

Bak op og få fordele Se muligheder Bak op og få fordele Tilmeld

Ønsker du et Danmark hvor etablerede medier og partier sætter dagsorden uden hensyn til borgerne?

Nej? – Nå, men det koster penge - og meget andet - at drive et medie som går imod magthaverne. Er du villig til at betale en del af prisen?

Første mål er at balancere de direkte økonomiske udgifter ved at drive et medie som i modsætning til den etablerede presse ikke modtager offentlige penge

Se muligheder Tilmeld nu

Nu 300 abonnenter ud af 1000 nødvendige