Gå til hovedindhold

Schweiz ledes af syv ministre – i Danmark skal der fire til at sende skolebørn på udflugt

Af Lennart
DJØF har sejret

Kan du huske du skulle på lejr eller udflugt med skolen?

I dag er lejrskole og udflugt ikke fint nok. Selv ikke ekskursion er fint nok længere. Nu hedder det:

NU SKAL TUSINDVIS AF BØRN PÅ MINI-DANNELSESREJSER

 

Skolebørn fra landets 4. klasser får nu mulighed for at blive klogere på Danmarks kultur, natur og historie. Over 8.000 børn fra 55 kommuner rundt omkring i landet bliver nu en del af regeringens fyrtårnsprojekt ”Kend dit land”.

Fra Bornholm i øst til Holstebro i vest og fra Thisted i nord til Lolland i syd. Stort set alle egne er repræsenteret i det omfattende dannelsesprojekt ”Kend dit land”, som i skoleåret 2019 og 2020 sender tusindvis af børn fra landets 4. klasser på opdagelsesrejse i hver en krog af Danmark. 

Ja, det er åbenbart et "fyrtårnsprojekt" og et "dannelsesprojekt" fra en borgerlig regering.

For mig minder det mere om en ordentlig omgang almindeligt projektmageri for skatteborgernes penge.'

Den slags vi ser så meget af hvor man giver ting fine navne, involverer en hulens masse bureaukrater og gør dem meget dyrere end de var før.

Et lave om lejrskole om til dannelsesrejser er Kejserens nye klæder.

Det forlyder af pressemeddelelsen at

Fire ministre står bag tiltaget, der nu sender skolebørn fra 55 af landets kommuner på opdagelsesrejser rundt i hele landet. 

Ja, hele Schweiz kan ledes af syv, men i Danmark skal der fire ministre til at sende børn på lejrskole.

Hele det her enorme projekt med forkromede udflugter til skolebørn viser for mig at der ikke er nogen meget væsentlig forskel på rød eller blå blok.

Det handler om projektmageri. Det handler om at finde på noget man kan bruge borgernes penge på. Det handler om at give det et smart navn. Det handler om at skabe arbejde til en enorm klasse af offentligt ansatte djøfere i form af politikere, embedsmænd og bureaukrati generelt.

Projektet viser også alt om hvorfor vi har så urimeligt mange ministre i Danmark. Danske politikerne er simpelthen verdensmestre i at mikromanege.

Hvad der førhen var op til skolerne selv at finde ud af bliver nu et nationalt "dannelsesprojekt" med fire ministerier og x antal embedsmænd i ryggen.

Alting gøres til et "projekt".

Djøf har sejret. Og prisen betaler borgerne.

Læs hele pressemeddelelsen og se hvem de fire ministre er her.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.