Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ministerie da jeg spørger til undersøgelse der hænger unge mænd ud som kriminelle samfundstabere: "Kan ikke lige finde nogen der har den liggende"

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ministerie da jeg spørger til undersøgelse der hænger unge mænd ud som kriminelle samfundstabere: "Kan ikke lige finde nogen der har den liggende"

Hvis undersøgelsen slet ikke er lavet endnu, så har man jo på forhånd besluttet hvad den kommende undersøgelse skal konkludere.

Skrevet af Lennart Kiil

På ligestillingsministeriets hjemmeside kan man læse følgende:

Danmark lancerer desuden en undersøgelse og en efterfølgende konference om fora på internettet, hvor særligt unge mænd samles om modstand mod bl.a. ligestilling, og hvor de mobiliseres til online hatespeech, seksuelle krænkelser og vold mod kvinder og minoriteter.

Det lyder mærkeligt at der skulle sidde "særligt unge mænd" i fora på nettet og samles om modstand mod ligestilling, og at de skulle "mobilisere" seksuelle krænkelser og vold mod kvinder og minoriteter.

Det har jeg aldrig hørt om skulle være tilfældet i Danmark, så derfor ringede jeg i går til et ansvarlige ministerium.

Der gik så seks minutter med det og konklusionen blev at ministeriet ikke kunne redegøre for hvilken undersøgelse som var kommet frem til dette opsigtsvækkende resultat.

Som jeg fik at vide af den flinke dame i telefonen: Jeg kan ikke lige finde nogen der har den liggende på bordet.

Hun bad mig i stedet sende en email med mine spørgsmål. Det gik jeg med til, selvom jeg af erfaring ved at disse mails ofte bliver syltede og ofte slet ikke besvaret.

Nå, men I andre skal ikke snydes. I skal have lov at følge med i processen og se de relevante spørgsmål som indleder den kritiske journalistik. Her følger således min mail til ministeriet:

Kære Miljø- og Fødevareministerium,

Jeg har netop talt med en af jeres medarbejdere på telefon, men hun kunne desværre ikke svare på mit spørgsmål og bad mig i stedet skrive jer en mail. Det gør jeg hermed.

Jeg har med interesse læst titlen

Formandskab Nordisk Ministerråd 2020 

 

(link https://mfvm.dk/ligestilling/ligestilling-i-et-internationalt-perspektiv/norden/formandskab-nordisk-ministerraad-2020/)


på jeres hjemmeside. Særligt følgende afsnit har vakt min nysgerrighed:

 

Danmark lancerer desuden en undersøgelse og en efterfølgende konference om fora på internettet, hvor særligt unge mænd samles om modstand mod bl.a. ligestilling, og hvor de mobiliseres til online hatespeech, seksuelle krænkelser og vold mod kvinder og minoriteter.


Jeg vil gerne stille nogle enkelte spørgsmål til den undersøgelse som "Danmark" ifølge jeres tekst lancerer.

 

1) Hvem helt præcist står bag undersøgelsen? ("Danmark" tæller ikke som svar)

2) Hvor kan jeg finde undersøgelsen?

3) Er undersøgelsen udgivet i et fagfællebedømt tidsskrift?

 

 

Med venlig hilsen,
  Lennart Kiil

 

Det burde være til at svare på, og hvis ikke svaret kommer snart, er det rimeligt at antage at undersøgelsen ikke er offentliggjort i et fagfællebedømt tidsskrift og måske slet ikke eksisterer.

Del Ministerie da jeg spørger til undersøgelse der hænger unge mænd ud som kriminelle samfundstabere: "Kan ikke lige finde nogen der har den liggende"