Gå til hovedindhold

Corona: Jeg arbejder 30 procent mere og tjener 30 procent mindre

Folkets er under stort økonomisk pres

Coronakatastrofen er også en økonomisk krise.

Det kan jeg godt skrive under på.

Jeg har mistet en tredjedel af min indtægt under covid-19 - til gengæld har jeg arbejdet flere timer end nogensinde!

Min timeløn ligger nu nede på den forkerte side af 100 kroner.

Min situation som udgiver af selvstændige medier kunne ikke være meget mere anderledes end den som de fastansatte journalister og redaktører på de store statsstøttede medier tager for givet.

Det er bare sådan det er. Nu ved I det.

Det handler ikke om at klage eller tude over det, men om at give jer et indblik hvad realiteterne for en "mediemand" også kan være :)

Det er også virkeligheden, det her. Og virkeligheden skal man aldrig skamme sig over at oplyse om.

Jeg ville egentligt hellere skrive om en succes, men det er ærligere at skrive om tingene som de er, og ærlighed varer længst.

Lad os vende tilbage til tabet for Folkets her under coronakatastrofen:

Jeg tror det kan deles op i

  1. Dem som er trætte af det jeg skriver og melder fra - her er jeg blot glad for at de kan melde fra og slippe for et betale hvis ikke de har lyst (det kan de ikke på de statsstøttede medier)

  2. Almindelig "churn" som er ærgerlig

  3. Nok den største del: Jeg har mange selvstændige og freelancere som medlemmer og sponsorer, og de er hårdt ramt og skærer så fra hvor de kan. Det forstår jeg så udmærket.

  4. En del som ikke selv er direkte ramt endnu i, men som bare forbereder sig på økonomisk svære tider ved at skære nogle ting fra. Det forstår jeg egentligt også godt.

Jeg forstår godt alle disse ting.

På den anden side er det klart at den nuværende situation er uholdbar.

Uden betalende brugere er Folkets en umulighed. Så først en kæmpe tak til jer som har bakket op over årene - og naturligvis en kæmpe tak til jer som hænger i selvom tiderne er svære!

Og så jeg vil da benytte lejligheden til at opfodre alle til at overveje at blive betalende bruger - det har også nogle fordele for dig som du kan læse om her

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.