Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Fri os for dine vanvittige almisser, Mette

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Fri os for dine vanvittige almisser, Mette

Regeringen vil give danskerne "sommerpas" - men det er ideologi over sund fornuft på den mest uansvarlige måde man kan tænke sig

Skrevet af Lennart Kiil

Har sommervarmen givet regeringen kuller?

Ifølge en artikel på Politiken vil S-regeringen lokke danskerne over i offentlig transport så de kan rejse landet tyndt i sommerferien.

Og det skal angiveligt ske ved at tilbyde et såkaldt sommerpas, som giver danskerne mulighed for at rejse Danmark rundt – på andres regning.

Ønsket om at skubbe danskerne over i offentlig transport og stuve dem sammen i sommervarmen for at få folk til at rejse på kryds og tværs af landet – det må siges at være et af det mest vanvittige forslag under hele coronakatastrofen!

Regeringen foreslår at sætte 100.000 af disse sommerpas til salg efter først til mølle-princippet. Sommerpasset vil efter planen gælde rejser med alle DSB’s og Arrivas tog, alle busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.

Ordningen skal køre fra 27. juni til 9. august.

At sætte sådan en plan i værk alt i mens vi oplever svage stigninger i smittetal rundt omkring, det virker decideret vanvittigt.

Hvorfor risikere at sprede smitte på kryds og tværs af Danmark på den måde.

Hvorfor risikere nye smitteklynger som kan bane vejen for en alvorlig stigning hen over sommeren og dermed danne grundlaget for en større anden bølge i efteråret?

Vi ved hvordan folk stimler sammen, når de kan få noget på andres regning. At lave den her ordning nu er udtryk for en ekstrem mangel på dømmekraft. I en grad hvor man chokeres over politikernes kortsynethed.

Ingen tvivl om at det for S-regeringen er meget vigtigt for alt i verden at få folk til at bruge den offentlige transport, men realiteten er at der findes langt bedre og mere sikre måder at komme omkring på i forhold til at mindske smittespredning.

At S-regeringen sætter ideologien over befolkningens sundhed på den her måde, må betegnes som det rene vanvid.

Del Fri os for dine vanvittige almisser, Mette