Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Børnehave amok i mindfulness – midt i en sparetid

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Børnehave amok i mindfulness – midt i en sparetid

Skrevet af Lars Bjørknæs

Normalt er selvudvikling noget, man må klare efter arbejdstid og for egen regning. Men sådan er det langt fra i Allerød Kommune, hvor skatteyderne blandt andet har betalt for at pædagoger kunne lære om valg i tilværelsen.

– Vi skal spare på busdriften, naturindsatsen, svømmeundervisningen, skolerne og administrationen på rådhuset.

Sådan lød det tilbage i september 2015 fra Jørgen Johansen, borgmester i Allerød Kommune, da han overfor Berlingske kommenterede på de besparelser, som hans kommune stod overfor. Nedskæringerne ville ifølge borgmesteren beløbe sig til omkring 140 millioner kroner, hvilket blandt andet skyldes de ekstra udgifter, som den københavnske forstadskommune ville få til udenlandske immigranter og flygtninge.

Det ville ifølge borgmesteren gøre, at der skulle graves dybt i budgettet, hvilket eksempelvis ville komme til at ramme kommunens børn og unge.

Men det er dog langt fra alle del af børne- og ungeforvaltningen i Allerød Kommune, som synes for alvor at have skåret ind til benet.

Det fremgår af aktindsigter, som Folkets.dk har opnået hos blandt andet kommunens børnehaver.

Børnehavepædagoger skulle lære at bære lidelser

Blandt de fremsendte bilag er regningerne for de foredrag og kurser, som Klyngeinstitutionen Ravnsholt har afholdt de seneste år. Herunder de fakturaer, som kommer fra en udbyder af kurser i mindfulness.

Det defineres normalt som "Lære at bære lidelse", hvilket normalt tilskrives Lone Overby Fjorback, som forsker i netop mindfulness på Aarhus Universitet.

Det var dog ikke forskeren som Klyngeinstitution Ravnsholt havde hyret, da det i stedet var en coach, der lagde vejen forbi. Men hendes regninger var nu alligevel til at tage at føle på, da skatteyderne i alt måtte betale 91.250 kroner for kurser i april og maj 2015 samt den 12. september 2015.

Kurset den 12. september med titlen ”Mindfulness et bevidst valg” var ikke kun iøjnefaldende, fordi prisen for den ene dags undervisning stod i 31.250 kroner. Men også fordi det blev afviklet på en lørdag, hvorfor der var tale om et kursus, som blev afholdt udenfor normal arbejdstid – hvilket skete på skatteydernes regning.

Organisationer: 
Emner: 
Del Børnehave amok i mindfulness – midt i en sparetid