Nu kan 337 danskere se ideen i et frit og uafhængigt medie. Kan du?

Bak op om systemkritisk journalistik og et alternativ til de statsstøttede medier

Se mulighederne – eller gå direkte til betaling og vælg pakke der: Til betaling (Allerede abonnent? Log på her)

Du har så skide travlt med 'ligeløn', Dennis Kristensen – men hvad tjener du egentligt selv i forhold til en rengøringskone?

Primære faneblade

Dennis Kristensen. Foto: FOA til pressbrug

Fagforeningsbossen kan ikke forstå hvorfor alle andre end ham selv ikke tjener "lige meget".

Det vil være i hele Danmarks interesse, at vi får lagt det kønsbestemte arbejdsmarked bag os

Står der i et brev som FOA, BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund og Sundhedskartellet i dag ifølge fagforeningernes avis Avisen.dk har sendt til samtlige medlemmer af Folketinget.

Fagforbundene mener åbenbart også at arbejdsmarkedets parter skal lægge den danske model bag sig. Det mener de så nok kun lige nu, hvor et politisk særindgreb er til deres egen fordel.

Så vil man gerne have hjælp af den store stærke stat som kan omfordele efter forgodtbefindende fra den private sektor til den offentlige, som aldrig bliver mæt.

Brevet til de mange politikere er ret vrøvlet. Men der kan ikke være tvivl om, hvad det egentligt handler om, som nævnt på FOA's hjemmeside:

Folketinget skal gribe ind, fordi en afskaffelse af uligelønnen kun kan ske på bekostning af andres tilbageholdenhed, hvis opgaven bliver lagt hos arbejdsgivere og lønmodtagere på det offentlige område. For der findes kun få og små mandegrupper på det offentlige arbejdsmarked, som reelt kan bidrage til en solidarisk genopretning af ligelønnen, lyder uddybningen i appellen.

Ja, mændene på det private arbejdsmarked skal betale mere i skat, så kvinderne i det offentlige kan få en højere løn.

Man kunne måske også have foreslået at direktører og bureaukrater i det offentlige betalte med en nedsættelse af deres eksorbitante lønninger.

Men nej. Dennis Kristensen vil naturligvis ikke lægge sig ud med den herskende klasse, som han selv er en del af og ser på daglig.

Du læste rigtigt og tag ikke fejl: Fagforeningsbosserne her i landet er i den grad en del af den herskende klasse.

Og Dennis – som har så travlt med at mekanikere og andre mænd på det private arbejdsmarked skal betale mere i skat, så kvinderne i det offentlige kan få en stor lønstigning – kunne måske melde ud hvad han selv tjener?

Han elsker jo at sammenligne kvinders løn med andre mænds. Så hvorfor sammenligner han ikke med sin egen løn?

Fordi han er hykler af værste skuffe!

Tak fordi du læste en leder på Folkets Avis

Du kan støtte Folkets Avis som dagsordensættende medie ved at blive abonnent.

Se mulighederne

MediaCreeper