Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Du har så skide travlt med 'ligeløn', Dennis Kristensen – men hvad tjener du egentligt selv i forhold til en rengøringskone?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Du har så skide travlt med 'ligeløn', Dennis Kristensen – men hvad tjener du egentligt selv i forhold til en rengøringskone?

Skrevet af Lennart Kiil

Det vil være i hele Danmarks interesse, at vi får lagt det kønsbestemte arbejdsmarked bag os

Står der i et brev som FOA, BUPL, Socialpædagogernes Landsforbund og Sundhedskartellet i dag ifølge fagforeningernes avis Avisen.dk har sendt til samtlige medlemmer af Folketinget.

Fagforbundene mener åbenbart også at arbejdsmarkedets parter skal lægge den danske model bag sig. Det mener de så nok kun lige nu, hvor et politisk særindgreb er til deres egen fordel.

Så vil man gerne have hjælp af den store stærke stat som kan omfordele efter forgodtbefindende fra den private sektor til den offentlige, som aldrig bliver mæt.

Brevet til de mange politikere er ret vrøvlet. Men der kan ikke være tvivl om, hvad det egentligt handler om, som nævnt på FOA's hjemmeside:

Folketinget skal gribe ind, fordi en afskaffelse af uligelønnen kun kan ske på bekostning af andres tilbageholdenhed, hvis opgaven bliver lagt hos arbejdsgivere og lønmodtagere på det offentlige område. For der findes kun få og små mandegrupper på det offentlige arbejdsmarked, som reelt kan bidrage til en solidarisk genopretning af ligelønnen, lyder uddybningen i appellen.

Ja, mændene på det private arbejdsmarked skal betale mere i skat, så kvinderne i det offentlige kan få en højere løn.

Man kunne måske også have foreslået at direktører og bureaukrater i det offentlige betalte med en nedsættelse af deres eksorbitante lønninger.

Men nej. Dennis Kristensen vil naturligvis ikke lægge sig ud med den herskende klasse, som han selv er en del af og ser på daglig.

Du læste rigtigt og tag ikke fejl: Fagforeningsbosserne her i landet er i den grad en del af den herskende klasse.

Og Dennis – som har så travlt med at mekanikere og andre mænd på det private arbejdsmarked skal betale mere i skat, så kvinderne i det offentlige kan få en stor lønstigning – kunne måske melde ud hvad han selv tjener?

Han elsker jo at sammenligne kvinders løn med andre mænds. Så hvorfor sammenligner han ikke med sin egen løn?

Fordi han er hykler af værste skuffe!