Gå til hovedindhold

Uofficiel afstemning: 10 procent har oplevet censur på LinkedIn

Og ni ud af ti har ikke fået nogen forklaring på hvorfor deres indhold er blevet slettet

Og ni ud af ti har ikke fået nogen forklaring på hvorfor deres indhold er blevet slettet

Som beskrevet de sidste per dage

Grebet strammes: Cepos-chef får censureret indlæg for anden gang på få dage | Folkets Avis

Cepos-chef: LinkedIn har fjernet mit opslag | Folkets Avis

har Cepos-chef Martin Ågerup oplevet at hans indlæg på LinkedIn er blevet censureret.

Men Martin Ågerup er ikke den eneste.

Flere andre melder sig nu i koret.

Og en enkelt bruger har endda sat sig for at afdække problemets omfang.

For en uge siden delte jeg et indlæg om at være tidligere smittet med Covid-19. Indlægget nåede op på over 23.000 visninger med næsten 400 likes og +60 kommentarer. Jeg sagde intet faktuelt forkert og delte bare min forundring over hvorfor mit immunitetspas udløb før vaccineredes, samt hvilken belæg der skulle være for at jeg som tidligere smittet valgte at blive vaccineret? (Ifølge SSI's egen data er tidligere smittet bedre beskyttet end dem der kun er vaccineret)

Det valgte LinkedIn åbenbart at slette. Kort efter delte Martin Ågerup fra CEPOS også et indlæg der også var sund skepsis omkring regeringens narrativ. Det blev også slettet efter +790 likes og tusindvis af eksponeringer. Dette er også sket for Henrik Qvortrup i hans egen leder.

Der er umiddelbart ingen muligheder for at klage, ingen steder at gå hen og ingen mails, advarseler eller andet om at mit indlæg overtræder evt. rettigheder. Det fik mig til at tænke...

Gad vide hvor mange der har oplevet lignende siden marts 2020?

Opslaget hvor en bruger undrer sig | Feed | LinkedIn

Foreløbig er resultatet af den lille undersøgelse at omkring 10 procent af deltagerne i afstemningen har oplevet at blive censureret på LinkedIn.

Og ni ud af ti har ikke fået nogen forklaring på hvorfor.

Det burde sige sig selv at afstemningen på ingen måde er videnskabelig.

Men den giver et fingerpeg.

En del mennesker oplever for tiden at blive censureret på de sociale medier.

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.