Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse 'Gør som vi siger – ikke som vi gør'

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

'Gør som vi siger – ikke som vi gør'

Skrevet af Lennart Kiil

Hykleri.

Et ord som er svært at komme uden om i forbindelse med Alternativet og partiets leder Uffe Elbæk.

Man tordner truende imod skattely med den ene hånd, mens man tager imod penge fra skattely med den anden.

Hykleriet omkring Alternativet og dets leder gjorde jeg allerede opmærksom på for over et siden.

Ligesom jeg har peget på hykleriet mange andre steder i det politiske system.

Alternativet synes dog at være lidt mere hyklerisk end de fleste ander partiet - og Uffe Elbæk en anelse mere glat end mange andre partiledere.

Det tror jeg langt hen ad vejen skyldes et andet fænomen omkring partiet, som jeg også tidligere fik sat ord på lige her på Folkets Avis:

Alternativet minder mere om en kult end om et politisk parti i klassisk forstand. Og kultlederen kan jo som bekendt "nyde livet", mens han kræver at andre afholder sig.

Helt ærligt så tror jeg - bevidst eller ubevidst - at man i toppen af Alternativet ser sig som hævet over det almindelige folk - som udvalgte der skal lede den forvildede flok af almindelige borger-får på rette vej.

Og mens men udøver denne "hellige" gerning, så har man da i det mindste ret til selv at tage for sig af retterne undervejs. Det har man jo fortjent fordi man nu er så god at bruge sit overlegne intellekt til at hjælpe de stakkels uoplyste borgere, der endnu ikke har set lyset i det økologiske byliv, på rette vej.

Derfor vil Alternativet gøre de gode ting i livet som rejser, oksekød og andet dyrere for almindelige mennesker, samtidig med at Alternativets leder selv bor i den dyreste bolig af nogen af partilederne til over fire millioner. Og det er vel at mærke for en lejlighed og ikke et hus.

Det er ham vel undt. Men hvorfor vil han gennem høje skatter og afgifter på alt godt her i livet forhindre mindre økonomisk velstillede end ham selv i også at have et godt liv med kvalitet og plads?

Alternativet er blevet et kultparti for storbytosser.

Og partiet vil ganske enkelt forbyde import af biler med brændstofmotor. Biler som mennesker uden for Københavns bygrænse er fuldstændigt afhængige af for at få hverdagen til at hænge sammen. Men det behøver alternativet ikke tænke på.

Alle skal nemlig have mindre. Alle andre, vel at mærke.

Imens Alternativet selv gerne tager imod. Mere og mere.

Også gerne fra de skattely man ellers tordner imod - når andre benytter dem.

Hyklere!

Personer: 
Organisationer: 
Emner: 
Del 'Gør som vi siger – ikke som vi gør'