Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Standsfordomme og åndshovmod trives i velfærdsstaten

Fra Fødevarestyrelsens prisliste 2019

Fra Fødevarestyrelsens prisliste 2019

"Akademiske medarbejdere" - jo, jo da.

Bønderne skal ikke tro at de er noget

Lukket

Når bønder og andre som arbejder med skabelse af fødevarer skal betale til Fødevarestyrelsen som blot arbejder med at kontrollere det skabte, så er det tydeligt at Fødevarestyrelsen gerne vil være ovenpå.

Fødevarestyrelsen har lavet en enorm lang prisliste over nogle af de mange gebyrer og afgifter det producerende folk skal betale til det kontrollerende folk her i Danmark.

Alene prislistens længde er frygtindgydende. Et langt, langt tætskrevet skema, i form af en kæmpemæssig tabel, skrevet med lille skrift som strækker sig over ikke mindre end 18 sider.

Tag den!

Men ikke nok med det.

Bonden skal lige mindes om sin ringhed i dette offentlige bureaukratis øjne.

Så det hedder da nogle steder at det skam er "akademiske medarbejdere" som tager sig af noget af for-kontrollen og efter-kontrollen - som naturligvis skal betales af bonden. Ud over selve kontrollen som også skal betales af bonden.

Det er jo at føje spot til skade.

Desværre behandles selvstændige i Danmark ofte dårligt af systemet. Det er sikkert en medvirkende årsag til at Danmark har en mindre andel af selvstændige end andre europæiske lande.

Af alle selvstændige er det dog nok bønderne som bliver behandlet dårligst. Eller de er i hvert faldt blandt dem som bliver det.

Det er næsten umuligt at overskue alle de regler, ofte selvmodsigende, og afgifter som bureaukraterne belemrer bønderne med. Og når en bonde så laver en fejl, så falder hammeren nådesløst.

Det kan du læse om her:

Bønder i bøderegn: Myndighedernes krav er selvmodsigende og grænseoverskridende

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

19/09/2019 - 09:00

Seneste ændring: 

21/09/2019 - 08:07

Typer: 

Redaktionelt, Oplysning

Emner: 

bureaukrati, kontrol, regulering

Organisationer: 

Miljø- og fødevareministeriet, Fødevarestyrelsen

Serier: 

Skrankepaverne

Del eller citer med linket her

MediaCreeper