Minister til grin: Deler rapport som ekspert kaldte "komplet meningsløs"

Af Lennart, 17. december, 2019
Ligestillingsminister i kæmpe bommert på Facebook

Er Mogens Jensen ligestillingsminister eller stik-i-rend-dreng for Helga-netværket?

Mogens Jensen deler på Facebook gennem en ukritisk DR-viderekolportering rapporten Global Gender Gap Report fra World Economic Forum.

Problemet er bare at ingen med forstand på ligestilling tager Global Gender Gap Report alvorligt.

For eksempel blev der grint igennem da rapporten sidste gang konkludere at kvinder i Rwanda er mere ligestillede end kvinder i Danmark.

Dengang udsatte Mandag Morgens faktatjekker-magasin TjekDet rapporten for et faktatjek.

I den forbindelse udtalte Erik Gahner Larsen, der er forsker ved University of Kent og analyserer mediernes brug af statistik:

Rapporten er i bedste fald misvisende og i værste fald komplet meningsløs. Det giver på ingen måde mening at bruge den her rapport til at udtale sig om udviklingen med ligestilling i Danmark

I det hele taget står rapportens konklusioner i skærende kontrast til mere seriøse undersøgelser.

Men nu har vi altså en situation hvor manden som skal sørge for politik på ligestillings-området i Danmark i fuld alvor deler denne komplet meningsløse rapport som udgangspunkt for netop sin planlagte ligestillingspolitik.

Mogens Jensen skriver nemlig på Facebook som deletekst til DR-omtalen af den nye udgave af Global Gender Gap Report:

Det er sket for få fremskridt for ligestillingen over en alt for lang periode. Der er nok at tage fat på. Det er en bunden opgave at vi bl.a får flere mænd til at tage barsel, at vi får udlignet lønforskellen mellem mænd og kvinder og at flere kvinder kommer i front som ledere.

Rendyrket direktørfeminisme. Det hele handler om at kvinder skal køres længere frem i karrieren.

Også interessant at ministeren bruger ordet "udligne" om den påståede lønforskel. Udligner staten ikke allerede rigeligt i Danmark når den omfordeler massivt fra mænd til kvinder over skatten?

Nå, men i hvert fald viser kommentarsporet meget godt at ministeren er helt til grin på Facebook. Kommentatorerne ved tydeligvis meget mere om ligestilling end ligestillingsministeren selv.

Direktørfeminismen har fået bugt med socialdemokratiet.

Tak fordi du læste Folkets Avis

Uden betalende læsere,
kan avisen ikke eksistere.

— Lennart Kiil

Meld dig til nu