Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse DR: Aktivistiske værter eller objektiv journalistik

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

DR: Aktivistiske værter eller objektiv journalistik

Emsige værter undergraver DR’s troværdighed
Skrevet af Lennart Kiil

Formanden for Danmarks Radio, Michael Christiansen, beskrev på et tidspunkt Danmarks Radio som garanten for “objektiv journalistik.”

Men der er langt fra den selvopfattelse til realiteternes verden hvor emsige og egenrådige TV- og Radio-værter lader deres egne politiske holdninger skinne mere eller mindre klart igennem.

Nu er der jo reelt ingen som tror på at DR ligefrem skulle være garant for objektiv journalistik, men man har vel alligevel lov til at nære vise forhåbninger som går i retning at af DR i det mindste tilstræber at være nogenlunde upartisk.

Imidlertid synes også denne forhåbning at være blevet urealistisk. DR er i mine øjne blevet mere subjektiv og følelsesstyret med tiden.

Og værterne forsøger ikke engang at lægge skjul på det.

Iben Maria Zeuthen er radiovært og portrættør på P1.

For nylig skrev hun følgende:

Lad mig opsummere: Det er vigtigt, at vi som journalister slukker for mikrofonen for dem med det modsatte synspunkt, når det modsatte synspunkt en gang for alle er underkendt. Og det går nogle gange for langsomt.

Og der gik ikke andet end få uger før en anden vært på DR rent faktisk gjorde lige præcist dette.

Det var faktisk også en vært på P1, nemlig Gitte Hansen.

Hun slukkede for Morten Messerschmidts mikrofon i et program om klima. Et emne som Iben Maria Zeuthen også berørte i sin opfordring til at man udelukker synspunkter som går imod ens eget.

For nylig var der også en anden sag, hvor deltagerne i et debatprogram på DR på forhånd havde fået mundkurv på angående kritik af Jeppe Kofod.

Det er naturligvis ikke noget nyt at Danmarks Radio har politisk slagsside. Men at værterne så egenrådigt og helt efter forgodtbefindende finder at det er deres opgave at sortere i indholdet og synspunkterne på den måde, det synes alligevel at være en tendens som er noget tiltagende.

DR er meget langt fra at være den platform form objektiv journalistik som Danmarks Radios bestyrelsesformand Michael Christiansen håber på.

Hvis DR ikke vil tabe yderligere troværdighed, så var det måske en ide at få taget en snak med værterne om at holde deres personlige politiske holdninger lidt mere i baggrunden.

Mere om DR, aktivistiske værter og objektiv journalistik:

Del DR: Aktivistiske værter eller objektiv journalistik

Medierne skal holde øje med magten. Men gør de det?

Mediemøllen holder øje med medierne. Bliv sponsor og bak op!